Krém champagne s čučoriedkami

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 10. decembra 2013
Krém champagne s čučoriedkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
200 ml
1/2 ks
4 ks
100 ml
50 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dáme žĺtky, cukor, šumivé víno a dreň z vanilkových strukov. Miešame nad parou, kým krém nezhustne. Vmiešame želatínu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Našľaháme smotanu a pridáme do vychladnutého krému.

  3. 3

    Do sektového pohára dáme na dno čučoriedkový kompót a naň navrstvíme šampanský krém.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Tie čučoriedky dáme teda na spodok, nie navrch? Lebo obrázok je iný. A smotana je samozrejme šľahačková, niekto to vie a niekto nemusí vedieť, lebo je aj 10-12%- ná , tá sa nevyšľahá. A aká želatína - môže byť aj tá za studena, lebo vidno, že sa len vmieša a nevarí. Niekomu aj takéto detaily pomôžu.

Pridaj komentár k receptu: