Foto: luliatko
tento recept je myslím z knihy "recepty zo života"..v zošite ho mám už od chvíle ako ma mamina učila variť a piecť a ja Zobraziť celý popistento recept je myslím z knihy "recepty zo života"..v zošite ho mám už od chvíle ako ma mamina učila variť a piecť a ja som si do môjho zošita zapisovala všetko ako mi mamina "diktovala". tento recept je asi 6. v poradí (prvé som sa učila plnenú papriku a parenú knedľu a potom nejaké polievky základné), toto je však jeden z prvých sladkých receptov:)...u nás obľúbené plnené rožky najmä s lekvárovou , ale aj orechovou plnkou..
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Kvások vlejeme do múky, pridáme PDP, 2 žĺtky a štipku soli. Vypracujeme cesto a až potom postupne vmiesime aj olej (zo začiatku sa vám možno bude zdať, že oleja je veľa, ale postupne sa vám ho podarí vmiesiť a cesto bude krásne hladké). Cesto nedáme kysnúť, ale hneď si ho rozdelíme na 8 častí, každú si rozvaľkáme a rozkrojíme na 8 trojuholníkov a naplníme lekvárom..
-
2
.. a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Ostávajúce 2 bielky použijeme na potretie..
-
3
..pečieme do zlatohneda pri 160°C asi 20 - 25 minút. Dobrú chuť:)
Diskusia k receptu