Krehké rohlíčky z kyslej smotany

zdenkas - fotkazdenkas, 20. septembra 2011

Tento recept mám napísaný na kúsku papiera ,preto netuším odkiaľ pochádza,ale som s ním veľmi spokojná tak Vám ho ponúkam.

Suroviny

45 dkg
1
200 ml
štipka
PLNKA:




Postup

  1. 1

    Zo všetkých ingrediencií vypracujeme hladké cesto.Cesto som rozdelila na viacej častí a každú som vyvaľkala do kruhu.Ten som rozdelila na osminky,naplnila slivkovým lekvárom a stočila do rohlíčka. Piekla som na 180C pokiaľ neboli pekne ružové. Ihneď ,ešte teplé som obalila v zmesi práškového a vanilkového cukru.Rohlíčky sa ničím nepotierajú pred pečením. Zopár som naplnila domácou slivkovou nutelou ,aj tie boli výborné .

Diskusia k receptu

orchidea
Poznám, dobrý recept, rožteky sú ozaj výborné, ja som ich plnila už aj orechami.
tetrisss
Ano, ja ich tiez robim casto, lebo su krehke a chrumkave, dlho vydrzia. Aj ja som ich uz robila s lekvarom, aj orechami a aj nutelou, vsetky su super.
mamatata2
Toto sú koláčiky pre mňa,mňam. Ukladám do hlavy a čoskoro urobím.
valeri
recept vyzerá nenáročný a chutný, lebo slivkový lekvár je najlepší na svete .-)). Ukladám si ho a v dohľadnej dobe vyskúšam.
zdenkas
valeri,určite vyskúšajte,neoľutujete. Ja to musím vyskúšať s tými orechami,tie ja možem vždy .
cica2
@zdenkas vitaj medzi nami a teším sa na ďalšie tvoje receptíky!:) Pridala si skvelý recept na tieto rožteky, dneska som ich vyskúšala a sú výborné, ďakujem ti za recept a tak od radosti pridávam aj foto:D Ako už dievčatá písali, sú naozaj chrumkavé, krehké a ja som vyskúšala dať nutelu a dobrý tip, vyskúšať aj s orechami, či slivkovým lekvárom


sisinka131
Super recept-nenáročný, ako čítam recenzie-výborný - určite urobím, ukladám do KK a ďakujem - posuniem ďalej - mojej sestričke do štátov, veľká odberateľka takýchto receptov...
coldbery
super recept ....rýchly a nie moc náročný......:)))))
zdenkas
Cica2 veľmi pekne ďakujem za privítanie,ale aj ja sa Ti musím poďakovať ,že si vložila foto,keďže ja to nejak ešte neovládam.Máš ich krásne,veľmi dobre sa Ti podarili.Všetkým ďakujem za milé komentáriky.
cica2
@zdenkas , som rada že sa ti páčia, ďakujem:)...a ak potrebuješ poradiť ohľadom fotiek, kľudne sa opýtaj, ak budem vedieť rada ti poradím:)
nitranka
Zdenkas, výborné koláčiky, dnes som ich robila. Ale....majú jednu chybu...stráááášne dobre sa chrumkajú a naraz sa ich dá zjesť veľa :)))....Vďaka za recept!
zdenkas
Nitranka,nemáš zač a veľmi sa teším,že chutili.
valeri
Už som ich piekla niekoľkokrát, sú fakt dobručkééé
ancicka
Poznám tento rcp.Ja to cesto nechám aspoň 12 hodin postať a tak robím rožteky.
Vyskúšaj .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia