Broskyňový koláč
Broskyňový koláč

Krehká nadýchaná bublanina fotorecept

luwinka - fotkaluwinka, 22. júna 2019
Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept)
Foto: luwinka

Ľahučká nadýchaná bublanina vždy poteší. Piekla som ju v plechu s rozmermi 22 x 28 cm.

16
porcií
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
150 g
1/2 bal.
200 g
100 ml
100 ml
1 bal.
1 pohár (domáce)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cukor práškový a vanilkový so žĺtkami spolu vymiešame nahladko. Pridáme olej a miešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme ju do cesta, dobre zamiešame a pridáme mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vznikne nám ľahučké cesto. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého dáme cesto.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz na vrch dáme odkvapkané a na kúsky pokrájané broskyne.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme na 180 stupňov v predhriatej trúbe 35 - 40 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Povrch posypeme práškovým cukrom.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokrájame na kúsky.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V reze.

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    :-)

    Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kukulienka71
Bublaninu s olejom mam radsej ako s maslom. Je totiz podla mna jemnejsia aj po vychladnuti. Pekne sa ti podarila aj vdaka tomu, ze si pouzila vyssi a rozmermi mensi plech.
pivonka
Na bublaninu mám veľmi podobný recept. Skús dať namiesto polohrubej hladkú múku. Detail, ale podstatný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia