Broskyňový koláč

Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Ľahučká nadýchaná bublanina vždy poteší. Piekla som ju v plechu s rozmermi 22 x 28 cm.

16
porcií
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cukor práškový a vanilkový so žĺtkami spolu vymiešame nahladko. Pridáme olej a miešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme ju do cesta, dobre zamiešame a pridáme mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vznikne nám ľahučké cesto. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého dáme cesto.
  2. Teraz na vrch dáme odkvapkané a na kúsky pokrájané broskyne.
  3. Pečieme na 180 stupňov v predhriatej trúbe 35 - 40 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť.
  4. Povrch posypeme práškovým cukrom.
  5. Pokrájame na kúsky.
  6. V reze.
  7. :-)