Broskyňový koláč
Krehká nadýchaná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Ľahučká nadýchaná bublanina vždy poteší. Piekla som ju v plechu s rozmermi 22 x 28 cm.
16 porcií |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Cukor práškový a vanilkový so žĺtkami spolu vymiešame nahladko. Pridáme olej a miešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme ju do cesta, dobre zamiešame a pridáme mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Vznikne nám ľahučké cesto. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého dáme cesto.
- Teraz na vrch dáme odkvapkané a na kúsky pokrájané broskyne.
- Pečieme na 180 stupňov v predhriatej trúbe 35 - 40 minút. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť.
- Povrch posypeme práškovým cukrom.
- Pokrájame na kúsky.
- V reze.
- :-)