Krehká a jemná bábovka

vanesamasarykova - bez fotkyvanesamasarykova, včera 09:44

Ahojte, pridávam Vám recept na bábovku. Recept som našla práve tu na Vareche, ale som si ho sama upravila a pozmenila suroviny, aby Zobraziť celý popisAhojte, pridávam Vám recept na bábovku. Recept som našla práve tu na Vareche, ale som si ho sama upravila a pozmenila suroviny, aby nám doma bábovka chutila ešte viac :-)

25 minút
príprava
35-45 minút
na 180 °C

Suroviny

100 ml
5 ks
70 ml
1 bal.
200 g
190 g
5 PL
štipka




Postup

  1. 1

    Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh + pridáme štipku soli.

  2. 2

    V druhej miske vyšľaháme vaječné žĺtky a postupne k nim pridávame cukor, olej, mlieko a ku koncu aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  3. 3

    Nakoniec z toho vznikne tuhé cesto, do ktorého teraz jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenej olejom a vysypanej polohrubou múkou.

  4. 4

    Ak chceme bábovku dvojfarebnú (mramorovú) stačí prvú polovicu cesta naliať do formy a do druhej polovice pridať práškové kakao alebo Granko.

  5. 5

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 30-40 minút (už podľa znalosti svojej rúry), ja pečiem 45 minút. Počas pečenia rúru neotvárať !

  6. 6

    Po upečení necháme bábovku vychladnúť aspoň 15 minút a potom ju opatrne vyklopíme z formy. Ak nejde vyklopiť, dám na horúcu formu vlhkú utierku.

  7. 7

    Nakoniec len pocukríme a podávame. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia