Ahojte, pridávam Vám recept na bábovku. Recept som našla práve tu na Vareche, ale som si ho sama upravila a pozmenila suroviny, aby Zobraziť celý popisAhojte, pridávam Vám recept na bábovku. Recept som našla práve tu na Vareche, ale som si ho sama upravila a pozmenila suroviny, aby nám doma bábovka chutila ešte viac :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ako prvé oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh + pridáme štipku soli.
- 2
V druhej miske vyšľaháme vaječné žĺtky a postupne k nim pridávame cukor, olej, mlieko a ku koncu aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 3
Nakoniec z toho vznikne tuhé cesto, do ktorého teraz jemne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Hotové cesto vylejeme do bábovkovej formy vymastenej olejom a vysypanej polohrubou múkou.
- 4
Ak chceme bábovku dvojfarebnú (mramorovú) stačí prvú polovicu cesta naliať do formy a do druhej polovice pridať práškové kakao alebo Granko.
- 5
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 30-40 minút (už podľa znalosti svojej rúry), ja pečiem 45 minút. Počas pečenia rúru neotvárať !
- 6
Po upečení necháme bábovku vychladnúť aspoň 15 minút a potom ju opatrne vyklopíme z formy. Ak nejde vyklopiť, dám na horúcu formu vlhkú utierku.
- 7
Nakoniec len pocukríme a podávame. Dobrú chuť
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu