Krambabuli - elixír života

Autor receptu: hubarka35

Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia,zatial som nezistila prečo má taky názov,no pokusim sa....tieto sviatky to budem robit-pridam i foto neskor...

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme ohnovzdornu misu a husty droteny rošt "Do velkej ohnovzdornej misy,ktoru postavime na stol,dame ovocie,hrozienka,datle,orechy a slivky.Na misu položime rošt,nan rozložime kockovy cukor,dobre pokvapkáme rumom a zapálime.Zapálený alkohol musi horiet a roztopený cukor kvapkat do misy s ovocim.Všetko sa to može robit priamo na jedálenskom stole,preto pre väčši efekt zhasneme svetlo.Ked sa všetok cukor roztopi,rošt odstránime,do misy vlejeme prevarené vinko,do ktorého sme pridali pri vareni škoricu,klinčeky,citr.koru a štavu z citr. a pomarančov.Trocha premiešame a hned podavame.