Kráľovské karamelové kocky
Autor receptu: quida
Postup- Postup na prípravu cesta:
Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
- Postup na prípravu plnky:
Väčšiu čast vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštalového a balíček vanilinového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešane Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
- Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon karamelovo-šľahačkový krém:
Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme. Povrch ozdobíme postrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Dobrú chuť!
|