Králik v kapuste (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes máme na obed domáceho králika, ktorého som urobila na kyslej kapuste...veľmi
chutný..
4 porcie |
70 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rajnicu som si dala 1 lyžicz bravčovej masti, keď sa zohriala, pridala som pokrájanú cibulu a cesnak...orestovala a pridala som pokrájané králičie mäso..mäso som obrezala z kostí...
- mäso som nechala, aby sa odparila všetka voda...občas som pomiešala...potom som pridala, soľ, korenie,červenú mletú papriku...všetko som premiešala a nechala chvíľku prejsť varom, aby sa chute spojili...
- hneď som pridala aj kyslú kapustu..
- a za jednu lyžicu domáceho kečupu a podliala vodou..
- postupne počas varenia som podlievala vodou...varilo sa 70min..hotové jedlo som ešte dochutila a odstavila..pripravila som si ako prílohu celé drobné zemiaky, ktoré som najprv chvíľku povarila v šupke a potom opiekla na masti..
- hotové jedlo som servírovala na taniere...dobrú chuť..