Králik s kuriatkami na smotane (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný vynikajúci obed na králičiu nôtu...dostala som čerstvú dodávku králikov, tak už aj som sa dala do varenia...toto mäsko mám veľmi rada od detstva...maminka robievala králika na smotane vždy s cestovinou...sezónu kuriatok som využila v spojení s králikom..

2
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. *Králika som poriadne umyla...
  2. na panvicu som dala bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a pridala som kuriatka a orestovala...
  3. pridala som mäso..pečienku som nechala, tej stačí povariť trošku v poslednej fáze varenia...
  4. pridala som červenú mletú papriku, a podliala vývarom z králika...na sporáku sa mi varil vývar z drobkov so zeleninou...vývar som prilievala podľa potreby...kým sa mäso celkom neudusilo...počas dusenia som pridala k mäsu aj pečienky..
  5. vtedy som do smotany pridala lyžicu hladkej múku, rozmiešala a pridala k mäsu...nechala som prejsť varom...dochutila...pokiaľ sa mäsko dusilo, dala som si uvariť cestoviny-kolienka..
  6. pokiaľ sa mi všetko dovarilo, zašla som si do záhrady po zeleninku na oblohu...ešte stále mám takéto krásne uhorky na sieti...paradajky ešte stále rodia...paprika pomenej, ale ešte sa nájdu veľmi pekné baranie rohy..
  7. zeleninu som umyla, pokrájala...cestovinu nabrala na taniere, pridala som králika, pre seba samozrejme pečienku, ozdobila zeleninou a urobila som uhorkový šalát..prejem vám dobrú chuť..