Krabí SURIMI šalát DELICIOUS

Autor receptu: tachechos

Tak nejak som doladila klasický surimi šalát o nejaké tie ingrediencie a vznikol tento naozaj delikátny šalát! Rýchla príprava, vcelku lacný, ale čo je nevýhodou, rýchlo sa zje. :D Tak teda Gut Apetit!

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Necháme zovrieť vodu. Olúpanú cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Vsypeme do pohára. Po zovretí vody cibuľu zalejeme vodou a necháme odstáť. Týmto krokom získame cibuľu ako ingredienciu, nie ako to jediné, čo si vaša pusa bude zo šalátu pamätať. :D :)
  2. Približne 3/4 šunky nakrájame na kocočky. Vložíme do misy. Zbytok šunky nakrájame na rezančoky, a rezančoky na úplné kúsočky šunky. Takto bude šalát viac jemný a bude mať špecifickejšiu chuť.
  3. Kukuricu z konzervy scedíme, opláchneme a vsypeme do misy. Ak ste kúpili väčšiu konzervu ako tie menšie, nepoužite hneď celé množstvo, ak bude na konci treba pridať, pridáte.
  4. Zopár cherry paradajok pokrájame na kúsky a vložíme k ostatným ingredienciám.
  5. 200g surimi tyčiniek pokrájame na kocky, 100g prerežeme na polovicu a olúpeme na tenké rezance. Veľmi dobrá vec, takto sa dostane surimi v šaláte prakticky na každú lyžičku.
  6. Cibuľu zbavíme vody, opláchneme a vsypeme ju tiež do misy.
  7. Pridáme 1/2 kyslej smotany a jednu majolenku. Poriadne premiešame.
  8. Nakoniec okoreníme šalát mletým čiernym korením a štipkou soli. Necháme v chladničke a podávame predovšetkým s celozrnným pečivom. Dobrú chuť! :)