Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový
Autor receptu: emdy
Exkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a
predjedlá v kombinácii s paradajkou, olivvým olejom a hriankou.
Na výrobu používam rúrky o šírke 40mm a dĺžke 100 mm.
Postup
- Vyrobíme si syrovinu z kozieho mlieka /receptov na výrobu syrov je tu dosť/
na odkvapkávaciu dosku si uložíme kolmo rúrky. Sitkom scedíme syrovinu ay za pomoci lievika postupne plníme rúrky, až vo vnútri zostane konzistentná syrová hmota. Vložíme do chladničky a necháme postáť /prebytočná srvátka odtečie/ do druhého dňa.
Zo 7 litrov mlieka nám vyjde približne 8 ks 100g valčekov
- V 4 miskách si pripravíme koreniace zmesy:
1. Orechová: Posekané na hrubo vlašské orechy, soľ, korenie 4 farieb, hrubozrnná soľ, olivový olej
Ináč môj favorit :)
2. Oregáno: Oregáno, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej
3.Klasik: Paprika sladká, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej
4. Cesnak: pretlačený cesnak, hrubozrnná soľ, korenie 4 farieb, olivový olej
Robievam po dva kusy z každého druhu
- Syr je vlhký, takže koreniny sa na povrch nalepia. Keď je povrch rovnomerne pokrytý, zabalíme do stretch fólie, na koncoch silno dotiahneme a zaviažeme špagátom.
Dá sa konzumovať hneď, ale u nás nechávame zrieť aspoň 2 týždne pri 12 stupňoch celzia.
A variáciám na tanieri sa medze nekladú....
Dobrú chuť :)