Kotlíkový guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso nakrájame na rovnaké
kocky. Ošúpanú cibuľu a cesnak
nakrájame nadrobno.
Paradajky vložíme do vriacej
vody, po chvíli ich vyberieme,
ošúpeme a nakrájame
na kocky. Papriku nakrájame
na štvorčeky.
- Do kotlíka
alebo hrnca nalejeme
trochu oleja, vložíme všetky
pokrájané suroviny a pridáme
koreniny, s výnimkou
majoránu. Všetko to prikryté
dusíme.
- Zo začiatku
miešame, kým zmes nepustí
šťavu. Keď je mäso mäkké,
prilejeme podľa chuti červené
víno. Za miešania
necháme všetko mierne
povrieť.
- Ak treba, dochutíme
a pridáme trochu majoránu.
Ak máme radi zemiaky
v guláši, pridáme ich nakrájané
na malé kocky, ale až
keď je mäso takmer mäkké
|