Košíčky s pyštekom a gaštanovým pyré
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. decembra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Linecké cesto: | |
| 0,5 kg |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 400 ml |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| Pyšteky: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| Gaštanové pyré: | |
| 0,5 kg |
|
| 60 g |
|
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Linecké cesto: Zo surovín vymiešame cesto, vyvaľkáme ho a plníme ním košíkové formičky. Pečieme asi 5 minút pri teplote 180 °C.
- 2
Krém: Cukor, žĺtok a puding zmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď zovrie, znížime teplotu a pridáme pripravenú pudingovú zmes. Necháme vychladnúť a postupne vmiešame maslo.
- 3
Pyšteky: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a hmotou naplníme zdobiace vrecko. Na papier na pečenie formujeme malé pyšteky, ktoré dáme do rúry vysušiť pri teplote 100 °C.
- 4
Gaštanové pyré: Zo všetkých surovín vymiešame jemný krém. Do košíka dáme trochu broskyňového džemu a vanilkový krém. Na to položíme pyštek a zdobiacim vreckom nastriekame gaštanový krém.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu