Košíčky s pyštekom a gaštanovým pyré

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. decembra 2014
Košíčky s pyštekom a gaštanovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Linecké cesto:
0,5 kg
250 g
100 g
1 ks
Krém:
400 ml
100 g
50 g
1 ks
150 g
Pyšteky:
100 g
100 g
120 g
Gaštanové pyré:
0,5 kg
60 g
150 g
80 g
200 g




Postup

  1. 1

    Linecké cesto: Zo surovín vymiešame cesto, vyvaľkáme ho a plníme ním košíkové formičky. Pečieme asi 5 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Krém: Cukor, žĺtok a puding zmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď zovrie, znížime teplotu a pridáme pripravenú pudingovú zmes. Necháme vychladnúť a postupne vmiešame maslo.

  3. 3

    Pyšteky: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a hmotou naplníme zdobiace vrecko. Na papier na pečenie formujeme malé pyšteky, ktoré dáme do rúry vysušiť pri teplote 100 °C.

  4. 4

    Gaštanové pyré: Zo všetkých surovín vymiešame jemný krém. Do košíka dáme trochu broskyňového džemu a vanilkový krém. Na to položíme pyštek a zdobiacim vreckom nastriekame gaštanový krém.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia