Košíčky s pyštekom a gaštanovým pyré

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Linecké cesto: Zo surovín vymiešame cesto, vyvaľkáme ho a plníme ním košíkové formičky. Pečieme asi 5 minút pri teplote 180 °C.
  2. Krém: Cukor, žĺtok a puding zmiešame s trochou mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď zovrie, znížime teplotu a pridáme pripravenú pudingovú zmes. Necháme vychladnúť a postupne vmiešame maslo.
  3. Pyšteky: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a hmotou naplníme zdobiace vrecko. Na papier na pečenie formujeme malé pyšteky, ktoré dáme do rúry vysušiť pri teplote 100 °C.
  4. Gaštanové pyré: Zo všetkých surovín vymiešame jemný krém. Do košíka dáme trochu broskyňového džemu a vanilkový krém. Na to položíme pyštek a zdobiacim vreckom nastriekame gaštanový krém.