Korytnačka

Autor receptu: barboraklukava

Korytnačka pre milovníkov zvierat :)

180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila menší plech, misku a štamperlíky na nohy.Do plechu,misky a štamperlíkov som si dala mikroténový sáčik aby mi išiel korpus ľahšie vytiahnuť.
  2. Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si ozdobíme boky torty s plátkovým syrom. Do stredu torty umiestnime telo korytnačky, na ktoré poukladáme kolieska salámu. Hlavu si urobíme z mocarely a ozdobíme dvoma klinčekmi a kúskom papriky. Listy šťaveľu a nastrúhanú pažítku prichytíme tenkou cvernou a ku korpusu pripevníme špáradlom. Z červenej papriky si povykrajujem lístky a navlečieme ich na špajdľu a pripevníme do korpusu. Na záver si nastrúhame syr a posypeme prázdne miesta korpusu ako posledné si vyrežeme číslo z hrubšieho plátku syra a pomocou špáradla ho pripevníme ku korpusu.
  3. Dobrú chuť :)