Korytnačka s ríbezľami

Autor receptu: zuzulienka03

Použila som jednoduché piškótové cesto a ľahký smotanový krém. Lahodná chuť je zaručená.

8
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vlažnú vodu a vymiešame. Zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.
  2. Väčší plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý zľahka potrieme olejom. Cesto vylejeme na plech a zľahka vyrovnáme. Pečieme na 180 °C asi 15-20 minút. Po upečení dáme dolu papier na pečenie, potrieme džemom a zrolujeme ako roládu. Necháme vychladnúť.
  3. Misku s guľatým dnom vyložíme potravinárskou fóliou alebo alobalom. Roládu krájame na 3/4 cm hrubé plátky. Roládami vyložíme dno i steny misky, jemne posypeme ovocím, potrieme vrstvou krému (t.j. pochúťková smotana vymiešaná s cukrom), znovu ovocie a krém. Na vrch dáme zvyšné rolády a jemne zatlačíme. Po vychladení vyklopíme z misky na tanier a stiahneme fóliu. Krájame ako tortu.