Konečne vláčne muffiny 2

reddwarf - fotkareddwarf, 22. novembra 2012
Konečne vláčne muffiny 2
Foto: reddwarf

Tento recept som našiel tu na vareche od "Luliatko". Zaujali ma kladné ohlasy no rozhodol som sa ho trochu upraviť a urobiť z toho Zobraziť celý popisTento recept som našiel tu na vareche od "Luliatko". Zaujali ma kladné ohlasy no rozhodol som sa ho trochu upraviť a urobiť z toho niečo iné ako obyčajné muffiny. Vrelo odporúčam :)

16
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
1 ks
1 ks ( stredne veľké)
120 ml
120 ml
1 ks
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny zmiešame v jednej mise a všetky tekuté suroviny v druhej. Citrónovú arómu môžeme nahradiť čerstvou citrónovou kôrou (z BIO citrónov, nie chemicky ošetrovaných). Čokoládu si posekáme a zatiaľ necháme bokom.

  2. 2

    Spojíme sypké aj tekuté suroviny, dobre premiešame a pridáme cca 1/2 posekanej čokolády. Opäť premiešame.

  3. 3

    Naplníme košíčky zmesou cca do polovice a posypeme zvyšnou posekanou čokoládou. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre na 200°C.

Diskusia k receptu

ilusa
no tak tieto vyskusam,ked pises,ze su vlacne a tvoje aj vyzeraju mnam
stacy77777
včera som piekla s perníkovým korením muffiny, takže musia byť dobré tieto tvoje,no a s čokoládou - rada vyskúšam,ukladám si recept
smajliqa
ahoj,, nikdy som nerobila mafinky v kosickoch,, mam na ne formu,,, ale.... ako ich urobim v kosickoch aby mi nevytiekli? bojim sa toho...
rulik
daj košíčky do formy, ale tam sa určite nabazíruje na košíčkoch
ivkaa
Pekné :) Muffinky ľúbim :) Len raz som ich urobila v košíčkoch a úplne sa mi prilepili, takže či je to zlým cestom, či nie, ostávam pri silikónovej forme...
reddwarf
@turistka mne vyšlo asi 16-18. Záleží od veľkosti košíčkov.
@smajliqa Toto cesto je pomerne husté, vôbec by som sa neobával toho, že vytečú. Jedine že by boli košíčky príliš tenké.
@rulik Nie je forma zbytočná? Košíčky sa nerozliezli :)
@ivkaa Zrejme to bolo cestom, ja som minule skúšal iný recept a prilepili sa tiež. Skús tento recept, nelepia sa vôbec :)
bbiribbom
@ivkaa ja vždy najprv potriem košíčky trochou oleja, a nikdy sa neprilepia :) ...a nerozbaľuj ich ked sú ešte veľmi teplé..počkaj asi tak 7-10 minút :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia