Kompletka (fotorecept)

Autor receptu: svetlana9

Navarila som kompletný obed, nič moc, ale keď som to už nafotila, tak to sem "hodím"....

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná stiahneme z kože a vykostíme.
  2. Mäsko po vykostení prerežeme na polovicu - urobíme 12 kusov "medailónkov". Kosti využijeme na uvarenie polievky.
  3. Medailónky opakom noža vyklepeme.
  4. Posypeme soľou a korením na kura. Stačí na jednej strane. Tiež sušeným cesnakom. Do mäska to rukou vklepeme.
  5. Pripravíme si trojobal podľa zoznamu - polohrubú múku, 3 vajíčka rozhabarkujeme vidličkou na tanieri a strúhanku.
  6. Medailónky obaľujeme DVAKRÁT V POLOHRUBEJ MÚKE - DVAKRÁT VO VAJÍČKU a potom šup do strúhanky.
  7. Vypražíme na oleji po oboch stranách na miernom ohni do ružova.
  8. Vyberieme na papierovú utierku - vypije prebytočný olej z rezňov.
  9. Medzitým sme dali variť polievku - voda, kosti z kuraťa, mrkva, pór, soľ, vegeta.
  10. Po uvarení - asi po 45 minútach - polievku precedíme. Mrkvu oddelíme od kostí a zalejeme vývarom.
  11. Do polievky zavaríme rezance - niťovky - varíme maximálne 2 minúty.
  12. Pred odstavením z varu vhodíme pokrájanú petržlenovú vňať, môže byť aj sušená.
  13. Polievka je hotová - ideme robiť prílohy k mäsku.
  14. Ryžu umyjeme, necháme chvíľku namočenú. Potom vysypeme do zohriateho oleja, osolíme, ovegetíme a na miernom ohni za stáleho miešania necháme "napučať" - keď sa voda z nej odparí, zalejeme horúcou vodou a necháme cca 8 minút variť.
  15. Čínsku kapustu nakrájame na rezance, pridáme trochu soli, kryštálového cukru a kyseliný citrónovej.
  16. Hotové produkty.
  17. Za zvláštnosť receptu pokladám obaľovanie mäska dvakrát v polohrubej múke a vajíčku. Prajem dobrú chuť!