Kompletka (fotorecept)
Autor receptu: svetlana9
Navarila som kompletný obed, nič moc, ale keď som to už nafotila, tak to sem "hodím"....
6 porcií |
45 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná stiahneme z kože a vykostíme.
- Mäsko po vykostení prerežeme na polovicu - urobíme 12 kusov "medailónkov". Kosti využijeme na uvarenie polievky.
- Medailónky opakom noža vyklepeme.
- Posypeme soľou a korením na kura. Stačí na jednej strane. Tiež sušeným cesnakom. Do mäska to rukou vklepeme.
- Pripravíme si trojobal podľa zoznamu - polohrubú múku, 3 vajíčka rozhabarkujeme vidličkou na tanieri a strúhanku.
- Medailónky obaľujeme DVAKRÁT V POLOHRUBEJ MÚKE - DVAKRÁT VO VAJÍČKU a potom šup do strúhanky.
- Vypražíme na oleji po oboch stranách na miernom ohni do ružova.
- Vyberieme na papierovú utierku - vypije prebytočný olej z rezňov.
- Medzitým sme dali variť polievku - voda, kosti z kuraťa, mrkva, pór, soľ, vegeta.
- Po uvarení - asi po 45 minútach - polievku precedíme. Mrkvu oddelíme od kostí a zalejeme vývarom.
- Do polievky zavaríme rezance - niťovky - varíme maximálne 2 minúty.
- Pred odstavením z varu vhodíme pokrájanú petržlenovú vňať, môže byť aj sušená.
- Polievka je hotová - ideme robiť prílohy k mäsku.
- Ryžu umyjeme, necháme chvíľku namočenú. Potom vysypeme do zohriateho oleja, osolíme, ovegetíme a na miernom ohni za stáleho miešania necháme "napučať" - keď sa voda z nej odparí, zalejeme horúcou vodou a necháme cca 8 minút variť.
- Čínsku kapustu nakrájame na rezance, pridáme trochu soli, kryštálového cukru a kyseliný citrónovej.
- Hotové produkty.
- Za zvláštnosť receptu pokladám obaľovanie mäska dvakrát v polohrubej múke a vajíčku. Prajem dobrú chuť!