Kolieska pod ovocnou strechou
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
príprava
5-7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme vodu, olej a nakoniec múku. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečené cesto zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
- 2
Z upečeného cesta stiahneme papier a cesto natrieme džemom. Zrolujeme ho a dáme do chladu. Nakrájame na dvojcentimetrové kúsky, ktoré namáčame do polovice v čokoláde.
- 3
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkou, nastriekame na roládky a ozdobíme ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takto roladu a kazdy si moze ozdobit kolaciky podla vlastnej fantazie.
Dakujem za super recept.