Výborné kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu a vegetariánov, v ktorých sa dopĺňa chuť marhúľ s kakaovým tvarohom. Môžete si ich pripraviť aj s Zobraziť celý popisVýborné kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu a vegetariánov, v ktorých sa dopĺňa chuť marhúľ s kakaovým tvarohom. Môžete si ich pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. Nech sa páči...
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 250 ml |
|
| 150 ml |
|
| 40 g |
|
|
|
|
| na potretie |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vykysnutý kvások pridáme k múke, cukru a ostatným surovinám a v domácej pekárničke alebo ručne zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na rovnaké časti. Z každej časti si vytvarujeme rukami väčší kruh, do stredu položíme polovicu marhule a dobre uzavrieme. Takto naplnené koláčiky necháme kysnúť.
- 2
Z tvarohu, kakaa a cukru si pripravíme plnku. Po vykysnutí spodnou stranou pohára menšieho priemeru urobíme na koláčikoch priehlbinku a naplníme ju kakaovým tvarohom.
- 3
Okraje koláčika potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 15-20 minút. Dobrú chuť!
- 2









Diskusia k receptu