Tvarohový koláč

Koláčiky Amandus

Autor receptu: redakcia

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V kuchynskom robote zmiešame žĺtky so všetkými surovinami, okrem prášku do pečiva. Necháme postáť asi 15 minút.
  2. Zatiaľ z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ručne ho vmiešame spolu s práškom do pečiva do cesta, ktoré potom nalejeme na plech asi do hrúbky 1–1,5 cm.
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, stiahneme teplotu na 180 °C C a pečieme asi 35–40 minút, kým nie je cesto vnútri prepečené a zvrchu trochu chrumkavé. Vyberieme a necháme vychladnúť. Koláč nakrájame na malé kocky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
  4. TIP: Skúsil som tri varianty zdobenia, z ktorých si každý našiel svojich priaznivcov - arašidové maslo a mliečna čokoláda, malinový džem a banán, tvarohový vanilkový krém a jahoda.