Tvarohový koláč
Koláčiky Amandus
Autor receptu: redakcia
Postup- V kuchynskom robote zmiešame žĺtky so všetkými
surovinami, okrem prášku do pečiva. Necháme postáť
asi 15 minút.
- Zatiaľ z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ručne ho
vmiešame spolu s práškom do pečiva do cesta, ktoré
potom nalejeme na plech asi do hrúbky 1–1,5 cm.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, stiahneme teplotu na 180 °C
C a pečieme asi 35–40 minút, kým nie je cesto vnútri prepečené a zvrchu trochu chrumkavé. Vyberieme a necháme
vychladnúť. Koláč nakrájame na malé kocky a zdobíme podľa vlastnej fantázie.
- TIP: Skúsil som tri varianty zdobenia, z ktorých si
každý našiel svojich priaznivcov - arašidové maslo
a mliečna čokoláda, malinový džem a banán, tvarohový vanilkový krém a jahoda.
|