Koláč z polovičiek jabĺk fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 17. januára 2016
Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept)
Foto: dvorka

Pred pár dňami mi mamka volala že piekla skvelý jablkový koláč. Recept má od kamarátky, na ktorú ostali mamke krásne spomienky a recepty. Tak Zobraziť celý popisPred pár dňami mi mamka volala že piekla skvelý jablkový koláč. Recept má od kamarátky, na ktorú ostali mamke krásne spomienky a recepty. Tak mi bol koláč vychválený, že som ho musela urobiť a fakt aj mne chutil. Ale keby niekto poznal tento recept a vedel o niečom, čo neviem ja, dajte vedieť. Neviem totiž, či v mojom recepte je presne to, čo má byť.

4
porcie
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 pl
10 ks
1 hrsť
1 hrsť
150 g
100 g
80 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Ja som na tento koláč použila plech na pizzu o priemere 30 cm. Vystrihla som si z papiera na pečenie kruh o niečo väčší ako plech a potrela som ho medom. Med na papieri neostal ako som chcela ja, ale to som riešila potom.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká som ošúpala, prekrojila, vykrojila jaderník a položila som na papier reznou stranou dole. Každé jablko som položila na med a posunula tam, kde med nebol. Pred pečením ma to nenapadlo, ale nabudúce do vykrojenej jamky od jaderníka vložím sušenú alebo mrazenú višňu. Včera som sušené višne poprekrajovala na polovičky a posypala medzi jablká. Kým som išla pripraviť orechy, zapla som si rúru na 180°C. Orechy som nalúskala, nastrúhala a posypala nimi jablká a ešte som pridala trošku škorice.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo som si nastrúhala na väčších slzičkách do cukru zmiešaným s múkou a urobila som drobenku. Tú som dala na jablká.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koláč som vložila do vyhriatej rúry a piekla 35 minút na 180°C. Po upečení drobenka mala krásnu zlatú farbu.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plech som položila tanier na pizzu a prevrátila. Stiahla som papier na pečenie a v tej chvíli ma napadlo to s tými višňami. Mám aj v mrazničke za krabičku opitých višní z griotky a v poličke za pohár už vysušených. Griotky som minulý rok urobila dosť a tak aj višní mám neúrekom. Používam ich namiesto hrozienok. Koláč som trochu posypala škoricovým cukrom a dala som na balkón chladiť.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto na tanieri koláč nevyzerá, ale tá chuť je jedinečná.

    Koláč z polovičiek jabĺk (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jamarlen
koláčik z delikaesných surovín, potešíl ma aj tým, že aj ja by som ho vedel spraviť…mne by asi viac chutili orechy posekané a trošku pripečené až na mrveničke, no možno na šťavnatých jablkách dostanú šmrnc tiež….
pekný rcp.
radost
babka jasá..v jednoduchosti je krása..zajtra skúsim..lebo ochutnať musím..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia