Koláč z bielkov (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ostali mi bielka. Priateľka @bejaja mi našla v knižke receptov Dr.Oetkera taký jednoduchý koláč. Len som si odskočila domov z chaty za povinnosťami a nemám tu fotoaparát, tak som fotila mobilom a večer(blesk mi fungoval, keď nebolo treba), tak to tak aj vyzerá, ale koláčik je dobrý. Minula som bielka z chladničky a to je hlavné.
12 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si suroviny.
- Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
- Cukor, vanilínový cukor zmiešame...
- Múku som zmiešala v inej miske s práškom do pečiva.
- Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrami...
- Pridáme mlieko...
- ...a napokon aj múku s práškom do pečiva.
- Zmiešame. Do cesta pridáme oriešky(ja som dala pistácie) kandizované brusnice a nakrájaný kandizovaný ananás.
- Premiešame dôkladne.
- Do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Zamiešame.
- Cesto vylejeme na pomastený a vysypaný plech(veľkosť 36x33cm).
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Cesto je nízke, budeme ho plniť.
- Keď je korpus upečený, rozkrojíme ho na polovicu. Jeden diel natrieme hrubšie ríbezľovým džemom ...
- ...druhý plát položíme na lekvárovú časť korpusu. Potom si z čokoládovej cukrárskej polevy a kúska Cery pripravíme polevu, ktorú nanesieme na koláč.
- Koláčik rozkrájame a ozdobíme kandizovanými čerešňami a tubičkami Dr. Oetkera.
- Takto upečený a ozdobený koláč zabalím do dózy a beriem zajtra na chatu. Prajem dobrú chuť.