Koláč z bielkov (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ostali mi bielka. Priateľka @bejaja mi našla v knižke receptov Dr.Oetkera taký jednoduchý koláč. Len som si odskočila domov z chaty za povinnosťami a nemám tu fotoaparát, tak som fotila mobilom a večer(blesk mi fungoval, keď nebolo treba), tak to tak aj vyzerá, ale koláčik je dobrý. Minula som bielka z chladničky a to je hlavné.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si suroviny.
  2. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  3. Cukor, vanilínový cukor zmiešame...
  4. Múku som zmiešala v inej miske s práškom do pečiva.
  5. Vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrami...
  6. Pridáme mlieko...
  7. ...a napokon aj múku s práškom do pečiva.
  8. Zmiešame. Do cesta pridáme oriešky(ja som dala pistácie) kandizované brusnice a nakrájaný kandizovaný ananás.
  9. Premiešame dôkladne.
  10. Do cesta pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Zamiešame.
  11. Cesto vylejeme na pomastený a vysypaný plech(veľkosť 36x33cm).
  12. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 25 minút. Cesto je nízke, budeme ho plniť.
  13. Keď je korpus upečený, rozkrojíme ho na polovicu. Jeden diel natrieme hrubšie ríbezľovým džemom ...
  14. ...druhý plát položíme na lekvárovú časť korpusu. Potom si z čokoládovej cukrárskej polevy a kúska Cery pripravíme polevu, ktorú nanesieme na koláč.
  15. Koláčik rozkrájame a ozdobíme kandizovanými čerešňami a tubičkami Dr. Oetkera.
  16. Takto upečený a ozdobený koláč zabalím do dózy a beriem zajtra na chatu. Prajem dobrú chuť.