Hrudka sa vždy robí na Veľkú noc u našej babky na rusnakoch. Musím ju spraviť aj tento rok.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť mlieko s vajíčkami (rozbitými), osolíme. Snažíme sa aby sa aby žĺtka ostali celé, má to potom pekný efekt. Zľahka premiešavame. Bielka a mlieko sa nám postupne zvaria na niečo ako tvaroh a priezračnú tekutinu. Nakoniec dodáme posekanú čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku.
- 2
Jemne premiešame a prelejeme zmes cez čistú utierku alebo gázu. Vyformujeme z toho takú hrudu, na vrchu gázu alebo utierku zviažeme a necháme odkvapkať.
- 3
Po asi hodinke hrudku vyberieme z gázy alebo utierky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mletou paprikou a zapečieme chvíľu v rúre. Krájame na tenké plátky a podávame so všetkými veľkonočnými dobrotami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu