Je to recept ešte od mojej babky a robím ho rada aj ked nie je na to žiadna príležitost,dá sa robit vždy.
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
CESTO: Múku si preosejeme do nádoby.Pridáme ostatné suroviny a to cukor, vajce, práš. do peč.,palmarín,mlieko,vanil.cukor.Všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto,ktoré si zatiaľ odložíme do chladu. Poznám.:Cesto rozdeliť na 2 diely.
- 2
PLNKA: Jablká olúpeme,postrúhame.Pridáme práškový cukor,škoricový cukor a premiešame.Orechy zomelieme a pridáme k jablkám. Poznám.:Orechy môžu byť ale aj nemusia.
- 3
Cesto vyvaľkáme a na valčeku ho prenesieme na plech,ktorý sme si vymastili a múkou vysypali.Na cesto si potrieme plnku a na to druhú časť cesta.Dáme do rúry upiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Predpokladam, ze palmarin je druh tuku-margarinu. Ja pouzivam maslo.