Foto: adustek
Včera som dostala nový recept, tak som sa ho rozhodla vyskúšať. Aj keď som sa najskôr bála kvôli tomu, že tam ide veľa masti...koláč Zobraziť celý popisVčera som dostala nový recept, tak som sa ho rozhodla vyskúšať. Aj keď som sa najskôr bála kvôli tomu, že tam ide veľa masti...koláč je napriek tomu výborný a u nás doma veľmi chutil :) odporúčam vyskúšať
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Múky zmiešame s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme masť, vajce, žĺtok, smotanu a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti. Do prvej zapracujeme citrónovú kôru, do druhej kakao a do tretej pomleté orechy. Každé cesto dáme odpočívať na 1 hodinu do chladu.
- 2
Lekvár dobre premiešame s rumom. Prvú časť cesta rozvaľkáme na doske na veľkosť plechu. Natrieme polovicou lekváru, zakryjeme kakaovým cestom a natrieme zvyšný lekvár.
- 3
Koláč zakryjeme orechovým cestom. Potrieme vajcom a posypeme posekanými orechmi. Popicháme vidličkou a pri teplote 175° pečieme 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásny recept, koláč je určite vynikajúci, pekné foto, jasný, zrozumiteľný popis. Ukladám do KK, určite sa bude onedlho piecť.