Foto: soncya
Rýchly, hrnčekový koláč, vo vyhľadávači som ich našla asi 5, ale 3 sú zmazané, a ostatné sa líšia. (Hrnček = 2 dl)
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
2 ks celé |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrčeka |
|
200 ml |
|
100 g |
|
100 g horká |
|
20 g na polevu |
|
Postup
-
1
Všetky suché prísady si zmiešame v miske. Pridáme tekuté prísady a vajíčka a zmiešame. Do zmesi nastrúhame na strúhadle na väčších slzičkách 2/3 čokoládky Margot a premiešame. Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme v rúre rozohriatej na 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
- 2
Po upečení vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a na ešte riedku postrúhame zvyškom čokoládky Margot. Pozn. Čokoládka sa vám bude lepšie strúhať (nebude sa topiť v rukách), keď si ju pred použitím vychladíte v mrazničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...-) aj tvoj sa vydaril a chválim.-))