Koláč s kokosom a citrónovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: edynko

Pomerne rýchly recept na "vlhký" koláč so zaujímavou kyslastou chuťou.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, maslo a heru vyberieme z chladničky vopred, nech zmäkne. Nastrúhame si kôru z 1 citrona.
  2. V mise rozmixujeme maslo, heru a kryštálový cukor. Dôkladne mixujeme elektrickým mixérom minimálne 5, ak máte čas tak 10 minút.
  3. Pridáme kôru z citronu. Pridáme postupne 3 vajcia a prisipávame zároveň múku s kypriacim práškom po menších množstvách. Nakoniec pridáme kokos a mlieko. Mlieka dáme toľko, aby bolo cesto vláčne do takej miery, že pri klepnutí varešky o okraj misy časť cesta s ľahkosťou odpadne.
  4. Vymastíme si plech na koláč, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme cca 40-45 minút pri teplote 170°C.
  5. Vytlačíme šťavu z 3 citronov a zmiešame s práškovým cukrom.
  6. Po upečení koláču do neho ešte sa horúca urobíme dierky kovovou/drevenou ihlicou.
  7. Následne pomaly lyžicou polievame šťavou s práškovým cukrom aby nám pekne vsiakla. Týmto je koláč hotový, počkáme na vychladnutie, vyklopíme z formy a podávame :-)