Koláč s kokosom a citrónovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: edynko
Pomerne rýchly recept na "vlhký" koláč so zaujímavou kyslastou chuťou.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny, maslo a heru vyberieme z chladničky vopred, nech zmäkne.
Nastrúhame si kôru z 1 citrona.
- V mise rozmixujeme maslo, heru a kryštálový cukor. Dôkladne mixujeme elektrickým mixérom minimálne 5, ak máte čas tak 10 minút.
- Pridáme kôru z citronu. Pridáme postupne 3 vajcia a prisipávame zároveň múku s kypriacim práškom po menších množstvách. Nakoniec pridáme kokos a mlieko. Mlieka dáme toľko, aby bolo cesto vláčne do takej miery, že pri klepnutí varešky o okraj misy časť cesta s ľahkosťou odpadne.
- Vymastíme si plech na koláč, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Pečieme cca 40-45 minút pri teplote 170°C.
- Vytlačíme šťavu z 3 citronov a zmiešame s práškovým cukrom.
- Po upečení koláču do neho ešte sa horúca urobíme dierky kovovou/drevenou ihlicou.
- Následne pomaly lyžicou polievame šťavou s práškovým cukrom aby nám pekne vsiakla.
Týmto je koláč hotový, počkáme na vychladnutie, vyklopíme z formy a podávame :-)