Foto: mariaklara
Tento recept je veľmi jednoduchý, ľahko ho dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka. Mám ho veľmi dávno. Použila som horčicový pohár tzv. horčičák - 200 Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý, ľahko ho dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka. Mám ho veľmi dávno. Použila som horčicový pohár tzv. horčičák - 200 ml, ( mnohí si ho pamätáme z čias socíku ), ktorý si chránim ako oko v hlave, dnes môžem povedať, že je to starožitnosť.
príprava
na 125 - 150 °C
Suroviny
3 poháre |
|
2 poháre |
|
3 poháre |
|
1 pohár |
|
1 pohár sušené |
|
1/2 pohára |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
a múka na plech |
|
|
|
-na polevu |
|
, Cera do polevy |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Do kefírového mlieka zamiešame cukor, orechy, hrozienka, kakao. Potom múku, sódu bikarbónu a olej.
-
3
Dobre premiešame.
-
4
Vylejeme na pomastený a pomúčený plech.
-
5
Rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 5 - 8 min. na 150°C a asi 5 - 8 min. na 120°C.
-
6
Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
-
7
Vychladnutý koláč rozdelíme na dve polovice. Na jednu nasypeme práškový cukor, na druhú môžeme natrieť lekvár a poliať čok. polevou. ( poleva: 50 - 100 g čokolády, 2 PL bravčovej masti, 2 PL Cery - pustiť vo vodno kúpeli )
Diskusia k receptu