Koláč s kefírovým mliekom (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Tento recept je veľmi jednoduchý, ľahko ho dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka. Mám ho veľmi dávno. Použila som horčicový pohár tzv. horčičák - 200 ml, ( mnohí si ho pamätáme z čias socíku ), ktorý si chránim ako oko v hlave, dnes môžem povedať, že je to starožitnosť.
5 - 10 minút príprava |
12- 18 minút na 125 - 150 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny:
- Do kefírového mlieka zamiešame cukor, orechy, hrozienka, kakao. Potom múku, sódu bikarbónu a olej.
- Dobre premiešame.
- Vylejeme na pomastený a pomúčený plech.
- Rovnomerne rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 5 - 8 min. na 150°C a asi 5 - 8 min. na 120°C.
- Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý koláč rozdelíme na dve polovice. Na jednu nasypeme práškový cukor, na druhú môžeme natrieť lekvár a poliať čok. polevou. ( poleva: 50 - 100 g čokolády, 2 PL bravčovej masti, 2 PL Cery - pustiť vo vodno kúpeli )