Foto: dorisa
Tento koláčik som našla niekde v časopise, trocha som si ho upravila, na použité suroviny.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Cukor(2 PL si odložíme), vajcia a olej vymiešame elektrickým šľahačom, pridáme vodu.
-
3
Potom pridáme postupne múku s pridaním prášku do pečiva.
-
4
Polovicu cesta (bieleho) vylejme cik-cak na plech,ktorý sme opatrili foliou. Do druhej zamiešame kakaový prášok.
-
5
Aj toto cesto vylejeme na veľký plech(zo šporáka), vytvorí sa pekná mozaika.
-
6
Korpus pečieme v predhriatej rúre.
-
7
Keďže je koláčik nižší, tak ho prekrojíme na polovicu. Spojíme ich ríbezľovým džemíkom. Vrch tiež natrieme džemom.
-
8
Z mlieka, 2PL cukru a pudingových práškov karamelových si uvaríme hustý puding. necháme vychladnúť. Potom do pudingu vmiešame makký tvaroh.(možme všetko ešte viac osladiť)
-
9
Tento krém nanesieme na koláčik.
-
10
Na vrch potom navrstvíme podrvené pistacie nesolené. Dobrú chuť.
-
11
Takto vyzeraju jadrá pistácií nesolených, dostať ich už vylúpané v obchodoch so zdravou výživou. Mne ich dala dcera, mala ich nakúpené.
som ešte nerobila,to musí byť dobré,určite ho urobím.