Koláč s karamelovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento koláčik som našla niekde v časopise, trocha som si ho upravila, na použité suroviny.
20 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na koláčik.
- Cukor(2 PL si odložíme), vajcia a olej vymiešame elektrickým šľahačom, pridáme vodu.
- Potom pridáme postupne múku s pridaním prášku do pečiva.
- Polovicu cesta (bieleho) vylejme cik-cak na plech,ktorý sme opatrili foliou. Do druhej zamiešame kakaový prášok.
- Aj toto cesto vylejeme na veľký plech(zo šporáka), vytvorí sa pekná mozaika.
- Korpus pečieme v predhriatej rúre.
- Keďže je koláčik nižší, tak ho prekrojíme na polovicu. Spojíme ich ríbezľovým džemíkom. Vrch tiež natrieme džemom.
- Z mlieka, 2PL cukru a pudingových práškov karamelových si uvaríme hustý puding. necháme vychladnúť. Potom do pudingu vmiešame makký tvaroh.(možme všetko ešte viac osladiť)
- Tento krém nanesieme na koláčik.
- Na vrch potom navrstvíme podrvené pistacie nesolené. Dobrú chuť.
- Takto vyzeraju jadrá pistácií nesolených, dostať ich už vylúpané v obchodoch so zdravou výživou. Mne ich dala dcera, mala ich nakúpené.