Koláč s karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento koláčik som našla niekde v časopise, trocha som si ho upravila, na použité suroviny.

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na koláčik.
  2. Cukor(2 PL si odložíme), vajcia a olej vymiešame elektrickým šľahačom, pridáme vodu.
  3. Potom pridáme postupne múku s pridaním prášku do pečiva.
  4. Polovicu cesta (bieleho) vylejme cik-cak na plech,ktorý sme opatrili foliou. Do druhej zamiešame kakaový prášok.
  5. Aj toto cesto vylejeme na veľký plech(zo šporáka), vytvorí sa pekná mozaika.
  6. Korpus pečieme v predhriatej rúre.
  7. Keďže je koláčik nižší, tak ho prekrojíme na polovicu. Spojíme ich ríbezľovým džemíkom. Vrch tiež natrieme džemom.
  8. Z mlieka, 2PL cukru a pudingových práškov karamelových si uvaríme hustý puding. necháme vychladnúť. Potom do pudingu vmiešame makký tvaroh.(možme všetko ešte viac osladiť)
  9. Tento krém nanesieme na koláčik.
  10. Na vrch potom navrstvíme podrvené pistacie nesolené. Dobrú chuť.
  11. Takto vyzeraju jadrá pistácií nesolených, dostať ich už vylúpané v obchodoch so zdravou výživou. Mne ich dala dcera, mala ich nakúpené.