Koláč s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený. A ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám ;-)
25 minút príprava |
30-35 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
- Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
- Pridáme mlieko a olej.
- A ešte chvíľku šľaháme.
- Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
- Kakao.
- Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
- Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď cesto vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
- Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
- Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
- Potom celý koláč natrieme zvyšnou plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája!
Prajem dobrú chuť!