Koláč s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Tento koláč najradšej robievam v lete a najviac chutí, keď je dobre vychladený. A ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam receptík aj Vám ;-)

25 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
  2. Celé vajcia vyšlaháme s cukrom.
  3. Pridáme mlieko a olej.
  4. A ešte chvíľku šľaháme.
  5. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  6. Kakao.
  7. Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
  8. Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Keď cesto vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
  9. Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
  10. Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
  11. Potom celý koláč natrieme zvyšnou plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája! Prajem dobrú chuť!