Foto: martina34
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
10 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
Krém: | |
1 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
0,5 l |
|
4 PL |
|
Kokosová plnka: | |
150 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
|
|
100 g |
|
2 PL |
|
3 dkg |
|
Postup
-
1
Upečieme si dva pláty cesta z uvedených surovín pre cesto. Z 5 bielok vyšľaháme sneh, pridávame 150 g kryštáľový cukor, postupne aj žĺtka. Nakoniec jemne vmiešame 150 g múky zmiešanej s kakaom a 1/2 kypriacim práškom a 5 PL vody. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút na 200 stupňoch. Upečené pláty necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Deň vopred si uvaríme Salco v konzerve, varíme cca 2-3 hodiny. Uvaríme si Zlatý klas, 4 dl mlieka si dáme variť a v 1v dl si zmiešame dva balíčky prášku so 4 PL cukru. Vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. Uvarený puding necháme za občasného miešania vychladnúť. Vychladený puding, uvarené salko a heru spolu vymiešame.
- 3
Kokosová plnka: mlieko s cukrom si dáme variť a do vriaceho nasypeme kokos, premiešame a do poloochladeného vmiešame heru. Necháme vychladnúť.
- 4
Plát cesta si potrieme lekvárom, naň natrieme 1/2 krému, naň rozvrstvíme kokosovú plnku, na ňu dáme druhú polovicu krému, prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme varovú čokoládu, pridáme olej a ceru, vymiešame, necháme trochu ochladiť a polejeme ňou koláč. Koláč dáme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu