Kokosový třmen

bonpari - fotkabonpari, 27. júna 2012
Kokosový třmen
Foto: bonpari

Klasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde Zobraziť celý popisKlasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde o nič špeciálne. Je to však asi najrýchlejšia a najjednoduchšia verzia tejto sladkosti.

50 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

350 g
1 ks
100 g (napr. značka zajíc)




Postup

  1. 1

    Kokos rozdelíme na 250 g a zvyšok (100 g), ktorý odložíme nabok. Salko, kokos a sójový prášok vymiešame dokopy na tuhšiu hmotu. Na konci rozdelíme na 2 rovnaké časti.

  2. 2

    Namiesto sójového prášku môžeme použiť i sušené mlieko, ale môjmu telu lepšie vyhovujú takéto náhrady. Do jednej misky prisypeme odoka kakao, resp. tak, aby sa nám hmota zafarbila nahnedo, prípadne môžeme použiť iné farbivo.

  3. 3

    Ak sú hmoty príliš mľazgavé, prisýpame kokos z toho zvyšku, ktorý sme si na začiatku odložili, no iba potroške, lebo v chladničke nám to ešte stuhne. Po spracovaní odložíme misky do chladu a počkáme, kým sa nám bude s hmotou dobre pracovať.

  4. 4

    Vytvoríme 4 rovnako veľké i hrubé šulce. Vezmeme 1 hnedý a 1 biely šulec a spletáme ich dokopy. Ja ich dávam znova na niekoľko minút do chladničky, pretože sa to rýchlo topí a lepí na ruky.

  5. 5

    Nakoniec nakrájame šikmým rezom na asi 5-centimetrové kúsky, ktoré obaľujeme vo zvyšku kokosu. Udržiavame v chlade. Tieto som robila s deťmi v škole, takže nevyzerajú až tak luxusne :)

    Kokosový třmen - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
No teda, vyzerajú ak z jarmoku, ale iste sú lepšie. Takéto môžem, dokonca zjem aj tie jarmočné. Ukladám.
horalka66
si milá soncya..keby to bolo bližšie veru by som rada prišla :-) a ďakujem za pozvanie
ebaka
aj u nás je obľúbený,...tiež kupujeme na trhoch...díky za recept,ukladám
paleva
s manželom si na jarmoku tiež na tom pochutnáme, ale terazbude podľa tvojho receptu čerstvé, dik
honestka
robievam tiez, pretoze je to rychle, niekedy len s medom a troska orechy a je to aj vyzivne.
@Bonpari : aby sa ti "šulce" nelepili, vezmi si kuchynsku foliu/ da sa aj s paierom na pecenie/ tuto posyp troska kokosom a usulas krasny valec bez problemov.
veru som si pripomenula nase jarmoky aj s inymi dobrotkami.
bonpari
@honestka aj ja to robievam s fóliou, no ako sa to topí, tak sa mi to tak či tak lepí.. ale určite to je s fóliou lepšie..
celka
Díky za recept. Hodí se i pro bezlepkovou.
janger
Toto by mi iste velmi chutilo! Niekedy spravim. A potom, ze schudnut ;-).
medulienka122
soncya, si zlatá, ďakujem za milé pozvanie, išla by som, keby ma moji mohli odviesť, ja totiž na autobus /vlak/ už nenastúpim, bohužiaľ, ale strašne rada by som šla, ďakujem za pozvanie
broni
práve som dokončila jednu várku. chuťovo sú menej sladké ako tie jarmočné, ale nám to vyhovuje :o) každopádne, ako sa skladujú? dajú sa aj mraziť? ďakujem
bonpari
ja som ich mrazit nikdy neskusala.. vzdy som ich mala v uzavretej nadobe v chladnicke.. no nam vydrzali maximalne tyzden, takze ti asi velmi neporadim..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia