Foto: bonpari
Klasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde Zobraziť celý popisKlasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde o nič špeciálne. Je to však asi najrýchlejšia a najjednoduchšia verzia tejto sladkosti.
porcií
príprava
Postup
-
1
Kokos rozdelíme na 250 g a zvyšok (100 g), ktorý odložíme nabok. Salko, kokos a sójový prášok vymiešame dokopy na tuhšiu hmotu. Na konci rozdelíme na 2 rovnaké časti.
- 2
Namiesto sójového prášku môžeme použiť i sušené mlieko, ale môjmu telu lepšie vyhovujú takéto náhrady. Do jednej misky prisypeme odoka kakao, resp. tak, aby sa nám hmota zafarbila nahnedo, prípadne môžeme použiť iné farbivo.
- 3
Ak sú hmoty príliš mľazgavé, prisýpame kokos z toho zvyšku, ktorý sme si na začiatku odložili, no iba potroške, lebo v chladničke nám to ešte stuhne. Po spracovaní odložíme misky do chladu a počkáme, kým sa nám bude s hmotou dobre pracovať.
- 4
Vytvoríme 4 rovnako veľké i hrubé šulce. Vezmeme 1 hnedý a 1 biely šulec a spletáme ich dokopy. Ja ich dávam znova na niekoľko minút do chladničky, pretože sa to rýchlo topí a lepí na ruky.
- 5
Nakoniec nakrájame šikmým rezom na asi 5-centimetrové kúsky, ktoré obaľujeme vo zvyšku kokosu. Udržiavame v chlade. Tieto som robila s deťmi v škole, takže nevyzerajú až tak luxusne :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tam sa dá týchto sladkostí napapať do sýta...
@Bonpari : aby sa ti "šulce" nelepili, vezmi si kuchynsku foliu/ da sa aj s paierom na pecenie/ tuto posyp troska kokosom a usulas krasny valec bez problemov.
veru som si pripomenula nase jarmoky aj s inymi dobrotkami.