Kokosový třmen

Autor receptu: bonpari

Klasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde o nič špeciálne. Je to však asi najrýchlejšia a najjednoduchšia verzia tejto sladkosti.

50 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kokos rozdelíme na 250 g a zvyšok (100 g), ktorý odložíme nabok. Salko, kokos a sójový prášok vymiešame dokopy na tuhšiu hmotu. Na konci rozdelíme na 2 rovnaké časti.
  2. Namiesto sójového prášku môžeme použiť i sušené mlieko, ale môjmu telu lepšie vyhovujú takéto náhrady. Do jednej misky prisypeme odoka kakao, resp. tak, aby sa nám hmota zafarbila nahnedo, prípadne môžeme použiť iné farbivo.
  3. Ak sú hmoty príliš mľazgavé, prisýpame kokos z toho zvyšku, ktorý sme si na začiatku odložili, no iba potroške, lebo v chladničke nám to ešte stuhne. Po spracovaní odložíme misky do chladu a počkáme, kým sa nám bude s hmotou dobre pracovať.
  4. Vytvoríme 4 rovnako veľké i hrubé šulce. Vezmeme 1 hnedý a 1 biely šulec a spletáme ich dokopy. Ja ich dávam znova na niekoľko minút do chladničky, pretože sa to rýchlo topí a lepí na ruky.
  5. Nakoniec nakrájame šikmým rezom na asi 5-centimetrové kúsky, ktoré obaľujeme vo zvyšku kokosu. Udržiavame v chlade. Tieto som robila s deťmi v škole, takže nevyzerajú až tak luxusne :)