Kokosový třmen
Autor receptu: bonpari
Klasická sladkosť - kokosový kmeň, ktorý ale u nás v rodine odmala zo srandy voláme so
sestrou takto, tak preto ten čudný názov. Nejde o nič špeciálne. Je to však asi najrýchlejšia
a najjednoduchšia verzia tejto sladkosti.
50 ks porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Kokos rozdelíme na 250 g a zvyšok (100 g), ktorý odložíme nabok. Salko, kokos a sójový prášok vymiešame dokopy na tuhšiu hmotu. Na konci rozdelíme na 2 rovnaké časti.
- Namiesto sójového prášku môžeme použiť i sušené mlieko, ale môjmu telu lepšie vyhovujú takéto náhrady. Do jednej misky prisypeme odoka kakao, resp. tak, aby sa nám hmota zafarbila nahnedo, prípadne môžeme použiť iné farbivo.
- Ak sú hmoty príliš mľazgavé, prisýpame kokos z toho zvyšku, ktorý sme si na začiatku odložili, no iba potroške, lebo v chladničke nám to ešte stuhne. Po spracovaní odložíme misky do chladu a počkáme, kým sa nám bude s hmotou dobre pracovať.
- Vytvoríme 4 rovnako veľké i hrubé šulce. Vezmeme 1 hnedý a 1 biely šulec a spletáme ich dokopy. Ja ich dávam znova na niekoľko minút do chladničky, pretože sa to rýchlo topí a lepí na ruky.
- Nakoniec nakrájame šikmým rezom na asi 5-centimetrové kúsky, ktoré obaľujeme vo zvyšku kokosu. Udržiavame v chlade. Tieto som robila s deťmi v škole, takže nevyzerajú až tak luxusne :)