Kokosový rumovník
šéfkuchár hotela Polex v Senici, 9. novembra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
260 g |
|
260 g |
|
10 lyžíc |
|
8 lyžíc, teplá |
|
1/2 vrecka |
|
|
|
Krém: | |
1/2 litra |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
150 g |
|
trocha |
|
2 pl |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh s bielkom. Dobre premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy na srnčí chrbát a upečieme.
- 2
Do druhej polovice cesta pridáme kopcovitú lyžicu kakaa. Premiešame a upečieme v spomínanej forme. Cesto vyklopíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Medzitým si pripravíme krém. V mlieku uvaríme zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom.
- 3
Keď krém vychladne, primiešame k nemu práškový cukor vymiešaný z maslom. Zjemníme rumom a kokosom. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba. Podobne natierame aj povrch koláča. Pripravíme si čokoládovú polevu a oblejeme celý koláč.
- 4
NÁŠ TIP: Koláč dáme vychladnúť a nožom namočeným v horúcej vode krájame na šikmé rezy. Tento zákusok určite privíta návšteva, chutí však aj domácim maškrtníkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rada vyskusam:)
dobry recept,ukladám a upeciem!
No na Slovensku som sa uz stretol v restauraciach s tym ze sefkuchar si rad premenuje alebo pomenuje vsetko posvojom a niekedy mame naozaj zaujimave a pestre nazvy jedal v slovenskych restauraciach a ked nam to prinesu tak zistime ze nase stare matere to piekli doma uz ked sme boli male deti :)