Kokosový rumovník

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, teplú vodu, múku, prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh s bielkom. Dobre premiešame. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy na srnčí chrbát a upečieme.
  2. Do druhej polovice cesta pridáme kopcovitú lyžicu kakaa. Premiešame a upečieme v spomínanej forme. Cesto vyklopíme a pokrájame na rovnaké kúsky. Medzitým si pripravíme krém. V mlieku uvaríme zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom.
  3. Keď krém vychladne, primiešame k nemu práškový cukor vymiešaný z maslom. Zjemníme rumom a kokosom. Plátky cesta striedavo natierame krémom a ukladáme vedľa seba. Podobne natierame aj povrch koláča. Pripravíme si čokoládovú polevu a oblejeme celý koláč.
  4. NÁŠ TIP: Koláč dáme vychladnúť a nožom namočeným v horúcej vode krájame na šikmé rezy. Tento zákusok určite privíta návšteva, chutí však aj domácim maškrtníkom.