Kokosový koláč
Foto: podravka
Koláč s chuťou exotických krajín – kokos, rum, škorica. Ak ste milovníci kokosu, kokosovej rolády, pripravte sa na ďalší "kokosový" zážitok.
Suroviny
Piškótové cesto: | |
6 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
25 g |
|
2 lyžice |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
50 g |
|
3 lyžice |
|
1/2 lyžičky |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
150-200 g |
|
70 g |
|
3 - 4 lyžičky (na obalenie koláčikov) |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Vajcia vymiešame do peny s cukrom a s vanilkovým cukrom. Pridáme kokosovú múčku, múku premiešanú s práškom do pečiva, kakao, rum a nakoniec postupne primiešame olej.
- 2
Pripravenú piškótovú zmes vylejeme na plech veľkosti 33 x 38 cm, ktorý predtým obložíte papierom na pečenie a pečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180 °C.
- 3
Upečené piškótové cesto necháme vychladnúť a potom pohárom alebo okrúhlou formou vykrajujeme kúsky s priemerom približne 5 cm.
- 4
Obsah vrecúška s pudingom zmiešame s cukrom a približne 100 ml mlieka. Zvyšok mlieka necháme zovrieť. Nádobu s mliekom odstavíme z ohňa a pridáme rozmiešaný puding.
- 5
Varíme na miernom ohni približne 15 sekúnd. Potom primiešame kokosovú múčku, škoricu a rum. Puding necháme vychladnúť (za občasného miešania metličkou).
- 6
Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame ochladený puding. Nakrájané kúsky piškótového cesta prekrojíme na polovicu po šírke.
- 7
Na každú polovicu dáme 1 – 2 lyžičky pripraveného krému a prikryjeme druhou polovicou. Boky koláčikov povaľkáme v kokosovej múčke, alebo v hoblinách z mandlí.
- 8
Podávanie: Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme maslo nakrájané na plátky a vymiešame to jednoliatej zmesi. Koláčiky polejeme čokoládovou polevou, necháme vychladnúť a podávame.
Tiež kokosový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu