Kokosový koláč
Kokosový koláč

Kokosový koláč

podravka - fotkapodravka, 9. decembra 2017. Komerčný recept.
Kokosový koláč
Foto: podravka

Koláč s chuťou exotických krajín – kokos, rum, škorica. Ak ste milovníci kokosu, kokosovej rolády, pripravte sa na ďalší "kokosový" zážitok.

Suroviny

Piškótové cesto:
6 ks
300 g
300 g
100 ml
40 g
1 ks
1 ks
25 g
2 lyžice
Plnka:
600 ml
2 ks
80 g
50 g
3 lyžice
1/2 lyžičky
1 ks
Poleva:
150-200 g
70 g
3 - 4 lyžičky (na obalenie koláčikov)
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia vymiešame do peny s cukrom a s vanilkovým cukrom. Pridáme kokosovú múčku, múku premiešanú s práškom do pečiva, kakao, rum a nakoniec postupne primiešame olej.

  2. 2

    Pripravenú piškótovú zmes vylejeme na plech veľkosti 33 x 38 cm, ktorý predtým obložíte papierom na pečenie a pečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180 °C.

  3. 3

    Upečené piškótové cesto necháme vychladnúť a potom pohárom alebo okrúhlou formou vykrajujeme kúsky s priemerom približne 5 cm.

  4. 4

    Obsah vrecúška s pudingom zmiešame s cukrom a približne 100 ml mlieka. Zvyšok mlieka necháme zovrieť. Nádobu s mliekom odstavíme z ohňa a pridáme rozmiešaný puding.

  5. 5

    Varíme na miernom ohni približne 15 sekúnd. Potom primiešame kokosovú múčku, škoricu a rum. Puding necháme vychladnúť (za občasného miešania metličkou).

  6. 6

    Maslo vymiešame do peny a postupne pridávame ochladený puding. Nakrájané kúsky piškótového cesta prekrojíme na polovicu po šírke.

  7. 7

    Na každú polovicu dáme 1 – 2 lyžičky pripraveného krému a prikryjeme druhou polovicou. Boky koláčikov povaľkáme v kokosovej múčke, alebo v hoblinách z mandlí.

  8. 8

    Podávanie: Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme maslo nakrájané na plátky a vymiešame to jednoliatej zmesi. Koláčiky polejeme čokoládovou polevou, necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu