Kokosovo-vanilkové máčané rezy fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 25. marca 2016
Kokosovo-vanilkové máčané rezy (fotorecept)
Foto: pekajka

Máme tu Veľkú noc. Všetci varíme, pečieme a chystáme pre polievačov, tak som aj ja skúsila jeden nový recept, že veď možno bude chutiť. Zobraziť celý popisMáme tu Veľkú noc. Všetci varíme, pečieme a chystáme pre polievačov, tak som aj ja skúsila jeden nový recept, že veď možno bude chutiť. A chutil! Je to pomerne známa chuť pre tých, ktorí už ochutnali kokosové rezy, ale recept som trochu obmenila. Zmenou je minimálne tá vanilková aróma. Vyskúšajte, ľutovať nebudete! :)

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
300 g
1 ks
1,5 PL
50 g
1 ČL
200 ml
Poleva:
250 g
200 g
50 g
5 PL
2 ČL
Na obalenie:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto. Margarín rozpustíme, následne k nemu pridáme med, spolu zohrievame. Do inej misy zatiaľ rozbijeme celé vajce a mixérom ho vyšľaháme. K vajíčku pridáme mlieko a rozpustený margarín s medom. Premiešame. Pridáme preosiaty práškový cukor, potom múku a prášok do pečiva. Mixérom premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C asi 25 minút.

    Kokosovo-vanilkové máčané rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Základ máme hotový. Chvíľu počkáme, kým vychladne. Zatiaľ si pripravíme POLEVU. Margarín rozpustíme vo vode, necháme zovrieť. Medzitým si v inej miske zmiešame cukor s kakaom. Túto zmes pridávame k zovretému margarínu, ktorý sme si už zložili zo sporáka, a zmes pridávame po malých častiach, zatiaľ čo celý čas máme zapnutý mixér a miešame. Pridáme vanilkovú arómu a znova položíme na sporák a necháme zovrieť. A máme to.

    Kokosovo-vanilkové máčané rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si nakrájame na obdĺžniky, namáčame v poleve a obaľujeme buď v kokose alebo orechoch. Čo máme radšej :) Necháme chvíľu v chlade stuhnúť a ideme ochutnať. Dobrú chuť! :)

    Kokosovo-vanilkové máčané rezy (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
jsi šikulka! Toto je dobrý a vděčný recept! Ať se ti daří!
monty469
Niečo podobné robím aj ja, len to voláme kokosový jež. Je to dobrý koláčik, si šikulka :-)
kukulienka71
Každý rok sme ho mali roky rokúce. Až sa mi za ním cnie:-) dobrý nápad s arómou, určite dodá lepšiu chuť.
pekajka
Dakujem velmi pekne za komentare. @Kukulienka71 tento recept už robíme v našej rodine veelmi vela rokov, moja starká miesto arómy pridáva rum, ale to by sme my nezjedli :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia