Kokosovo-vanilkové máčané rezy (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Máme tu Veľkú noc. Všetci varíme, pečieme a chystáme pre polievačov, tak som aj ja skúsila jeden nový recept, že veď možno bude chutiť. A chutil! Je to pomerne známa chuť pre tých, ktorí už ochutnali kokosové rezy, ale recept som trochu obmenila. Zmenou je minimálne tá vanilková aróma. Vyskúšajte, ľutovať nebudete! :)

20
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si cesto. Margarín rozpustíme, následne k nemu pridáme med, spolu zohrievame. Do inej misy zatiaľ rozbijeme celé vajce a mixérom ho vyšľaháme. K vajíčku pridáme mlieko a rozpustený margarín s medom. Premiešame. Pridáme preosiaty práškový cukor, potom múku a prášok do pečiva. Mixérom premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C asi 25 minút.
  2. Základ máme hotový. Chvíľu počkáme, kým vychladne. Zatiaľ si pripravíme POLEVU. Margarín rozpustíme vo vode, necháme zovrieť. Medzitým si v inej miske zmiešame cukor s kakaom. Túto zmes pridávame k zovretému margarínu, ktorý sme si už zložili zo sporáka, a zmes pridávame po malých častiach, zatiaľ čo celý čas máme zapnutý mixér a miešame. Pridáme vanilkovú arómu a znova položíme na sporák a necháme zovrieť. A máme to.
  3. Cesto si nakrájame na obdĺžniky, namáčame v poleve a obaľujeme buď v kokose alebo orechoch. Čo máme radšej :) Necháme chvíľu v chlade stuhnúť a ideme ochutnať. Dobrú chuť! :)