Kokosovo-punčový tortový rez
Autor receptu: stacy77777
Troška experimentovania......
16 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Upečieme si pláty cesta,žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh. Pečieme na 170°C cca 20minút. Použla som tortovú formu s priemerom 24cm a kvetový ráfik.
- Upečieme cesto na punčovú vrstvu, celé vajcia vymiešame s kryštálovým cukrom,pridáme olej a múku s práškom do pečiva. Pečieme rovnakým spôsobom. Vychladené cesto si nadrobíme do misky, vymixujeme mandarínkový kompót,vlejeme do cesta,pridáme arómy.
- Premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes musí byť hustejšia, tak aby sa dala dobre krájať.
- Piškótové cesto po vychladení prekrojíme na dve časti a obe potrieme džemom výraznejšej farby, na farebné oddelenie vrstiev. Ja som použila domáci brusnicový.
- Pripravíme si smotanovú plnku. Vyšľaháme smotany na šľahanie,pridáme mascarpone a tvaroh, práškový cukor. Želatínu necháme napučať v 5 lyžiciach vody, zahrejeme, aby sa rozpustila, pridáme 3 lyžice plnky, premiešame a vlejeme k ostatnej smotanovo-tvarohovej plnke. Premiešame a natrieme tenkú vrstvu na džem. Na to pomocou varešky alebo stierky dáme punčovú vrstvu.
- Na túto natrieme smotanovú plnku,dozdobíme zaváranými mandarínkami a čokoládovými ozdobami.
- Samozrejme fantázii sa medze nekladú... Ja som zvolila dve nižšie torty, kľudne sa dajú suroviny a cestá použiť na jednu vysokú tortu. Dobrú chuť....
- A ešte v reze: