Kokosovo-jahodové minitortičky

veve - fotkaveve, 26. marca 2013
Kokosovo-jahodové minitortičky
Foto: veve

Tento rok som si dala tú námahu a namiesto jednej veľkonočnej torty som urobila tieto rozkošné minitortičky s jahodovým džemom. Dajú sa využiť aj Zobraziť celý popisTento rok som si dala tú námahu a namiesto jednej veľkonočnej torty som urobila tieto rozkošné minitortičky s jahodovým džemom. Dajú sa využiť aj ako výslužka pre šibačov, ale ja dúfam, že to nebude nutné a ostanú mi ku káve :-)

18
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
80 g
100 g
Plnka:
80 g
600 ml
150 g
250 g
4 PL
 na obalenie




Postup

  1. 1

    Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka a múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie asi v centimetrovej hrúbke. V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 15-20 minút. Necháme vychladiť a povykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.

  2. 2

    Na plnku si uvaríme dva balíčky Zlatého klasu v 600 ml mlieka s cukrom do hustého pudingu. Necháme vychladnúť a potom zmiešame so zmäknutým maslom a kokosom a urobíme hladký krém.

  3. 3

    A už len zlepujeme :-) Jedno vykrojené koliesko natrieme tenkou vrstvou džemu, ďalšie koliesko nahrubo krémom a natretými stranami spojíme. Na celú tortičku ešte nanesieme na tenko krém a obalíme v kokose. Plnku, ktorá nám zostala dáme do cukrárskej špičky a po obvode tortičky ozdobíme. Do stredu kvapneme trochu džemu a ak ešte vládzeme, môžeme urobiť aj čokoládovú špirálku.

  4. 4

    Keď budem koštovať, pridám aj fotku v reze.

Diskusia k receptu

mracik9
Krásne,ale keby som urobila takú dobrotu dnes,tak šibačom nič nezostane :))
valeri
Milé tortičky ale to v utorok máš hotové tortičky veď to je skoro týždeň v predstihu, vydržia ?
veve
Ďakujem všetkým za milé komentáre :-)
@valeri Vydržať vydržia, v chladničke sa nepokazia. A šibačov ja moc nečakám, takže sa do nich môžeme s mužom pustiť aj skôr ;-)
sisuk
parádne! trošku babračka, ale za ten výsledný efekt to stojí! a sú fakt výborné, máme vyskúšané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia