Foto: veve
Tento rok som si dala tú námahu a namiesto jednej veľkonočnej torty som urobila tieto rozkošné minitortičky s jahodovým džemom. Dajú sa využiť aj Zobraziť celý popisTento rok som si dala tú námahu a namiesto jednej veľkonočnej torty som urobila tieto rozkošné minitortičky s jahodovým džemom. Dajú sa využiť aj ako výslužka pre šibačov, ale ja dúfam, že to nebude nutné a ostanú mi ku káve :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka a múku. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie asi v centimetrovej hrúbke. V rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 15-20 minút. Necháme vychladiť a povykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm.
- 2
Na plnku si uvaríme dva balíčky Zlatého klasu v 600 ml mlieka s cukrom do hustého pudingu. Necháme vychladnúť a potom zmiešame so zmäknutým maslom a kokosom a urobíme hladký krém.
- 3
A už len zlepujeme :-) Jedno vykrojené koliesko natrieme tenkou vrstvou džemu, ďalšie koliesko nahrubo krémom a natretými stranami spojíme. Na celú tortičku ešte nanesieme na tenko krém a obalíme v kokose. Plnku, ktorá nám zostala dáme do cukrárskej špičky a po obvode tortičky ozdobíme. Do stredu kvapneme trochu džemu a ak ešte vládzeme, môžeme urobiť aj čokoládovú špirálku.
- 4
Keď budem koštovať, pridám aj fotku v reze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@valeri Vydržať vydržia, v chladničke sa nepokazia. A šibačov ja moc nečakám, takže sa do nich môžeme s mužom pustiť aj skôr ;-)