Kokosové strapačky

kajusiqq - fotkakajusiqq, 14. decembra 2013
Kokosové strapačky
Foto: kajusiqq

Patria medzi suché vianočné pečivo. Recept pochádza z neskutočne starého časopisu,je jednoduchý a nenáročný. Motto pri týchto strapačkách: Najlepším predjedlom je dúšok smiechu:)

15 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
30 g
80 g
Plnka:
130
2 PL
100
50 g
poleva:
50 - 80 g
50 g
50 g
 podľa potreby/hustoty
Ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Margarín,múku,práškový cukor a kakao zmiešame potom pridáme kokos ak je treba môžme pridať aj 1 vajce. Cesto rozdelíme na 2 polovice a rozvaľkáme ich. Z cesta formičkou vykrajujeme kolieska a upečieme ich v rozohriatej rúre 180 stupňov cca 10-15 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Plnka: Maslo do penista vymiešame s práškovým cukrom,kakaom a nakoniec primiešame pomleté orechy.. Plnkou spájame vždy dve vychladnuté kúsky. Poleva: Kryštálový cukor rozpustíme spolu s vodou a dodávame podľa potreby a hustoty polevy.(uvaríme sirup) V miske rozmiešame maslo s kakaom a postupne k nemu primiešavame sirup. Vrch koliesok namáčame do polevy posypeme postrúhaným kokosom a necháme stuhnúť.

  2. 2

    Fotopostup: http://kajusiqq.blogspot.sk/2013/10/kokosove-strapacky.html

Diskusia k receptu

daguska
Hej,recept je zo Zivota a my ho pouzivame kazdorocne ako drobne vianocne pecivo od roku 1982 pod nazvom "Kokosove strapaciky". Je to dobry recept . Vzdy sa podaria a su velmi chutne a aj pekne.
alena45
Dnes som robila toto pečivo a hoci som robila z polovičnej dávky, aj tak mám tri plné plechy. Trošičku mi prihoreli, ale aj tak sú chutné.
alex37
niečo kokosové nesmie chýbať, už je v KK. Ešte otázočka: akú hrúbku vaľkáš ? /podľa obrázku 4-5 mm?
kajusiqq
@alena45 som rada že chutia:) @alex37 no hrúbka je cc 0,5 cm ale môžte vykrojiť akúkoľvek veľkosť len potom prispôsobiť dlžku pečenia:)

Pekné vianočné pečenie prajem:)
stacy77777
no ahooooj, dávno si tu nebola...:-)), trocha sa preberám decembrovými receptami, konečne je trocha viac času, som rada, že opäť pečieš a pridávaš pekné recepty, prajem všetko naj do Nového roku
hubata
Jááj, vďaka že si ho pripomenula, je zo Života, voľakedy bol u nás tento recept veľmi obľúbený. Už aj si ho uložím do KK. Ďakujéém!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia