Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Autor receptu: katarinalucanova

Kokosové laskonky plnené karamelovým krémom.

40
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do tuhej peny (cca 15 minút). Sneh necháme vychladiť. Do snehu zľahka vmiešame kokos s práškovým cukrom.
  2. Pečenie: Na plech vystlaný papierom na pečenie položíme šablónu na laskonky. Lyžicou do otvorov na šablóne dáme po troche cesta a stierkou zarovnáme do hladka. Šablónu odstránime, postup opakujeme. Pečieme 15 minút pri 130 °C, potom teplotu stiahneme na 80 °C pootvoríme dvierka a sušíme cca 30 minút. Dobre upečené laskonky sa pekne odlepia od papiera na pečenie.
  3. Plnka: Maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.
  4. Dokončenie: Laskonky naplníme zdobiacou špičkou krémom.