Kokosová roláda - nepečená

dorisa - fotkadorisa, 1. októbra 2010
Kokosová roláda - nepečená
Foto: dorisa

Recept na túto skvelú pochúťku mám ešte od mojej mamy. Robievam ju na sviatky, a vždy sa zje ako prvá, ale tentokrát sme Zobraziť celý popisRecept na túto skvelú pochúťku mám ešte od mojej mamy. Robievam ju na sviatky, a vždy sa zje ako prvá, ale tentokrát sme mali na Veľkú noc dietu, tak kúsok ostal v mrazničke a tak ju možem aj vyfotiť.

40
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Tmavé cesto:
250 g alebo marína
120 g
30 g
1
podľa potreby silná uvarená
Plnka:
100 g
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Marína keksy( alebo Indián) zomelieme, alebo rozdrvíme, pridáme práškový cukor, kakaový prášok, rum, alebo rumovú príchuť a silný vývar čiernej kávy, podľa potreby. Všetko zmiesime a vzniknuté cesto rozvaľkáme na hr. cca 2 mm, toto urobíme na papieri.

  2. 2

    Teraz si vymiešame plnku: Maslo , práškový cukor a kokos vymiešame na hladkú zmes a natrieme ju rovnomerne na tmavý plát cesta. Zrolujeme s pomocou papiera a uložíme do chladničky.

  3. 3

    Nepečený koláčik je vhodný na všetky rodinné sviatky, ja som ho musela pripraviť aj na stužkové slávnosti mojich dcér.

Diskusia k receptu

elisticka
@dorisa jeeeeeeeeeeeeeeej super to som uz davno nevidela!!a ked som bola mlada som ho robievala casto naucila som sa ho na kruzku varenia:-)))))))))))))))
samanka
@dorisa túto roládu musím robiť na Vianoce a Veľkú noc každý rok. Moje krsňa sa už v predstihu hlási na odber, takže vždy robím dva kusy. Už som skúšala aj z BB pudingu, ale tá mi tak nechutí, ako klasika-Marína alebo Indián..
dorisa
@samanka , keď som videla, že redakcia vyhlásila novú súťaž"recept s použitím kávy", tak ma hneď napadlo, že roláda, a že mám kusok v mrazničke, Aj ked už sa asi nedá jesť, ale ako "model" poslúži. Ja túto roládu tiež musím robiť každé sviatky, bez nej by to nebolo to pravé orechové. Ďakujem všetkým za komentáre.
zdezda
:-) si ma predbehla, no ja ju robím s medom, namiesto cukru, lebo ju robievam na Vianoce pre celú rodinu :-) je mňamková
1veronka
výborne nepečený zákusok, bez surového vajíčka, vďaka
sonijamt
poznám, dobrý koláčik, robievam ho aj ja, používam Marínu keks
piczur
Konečne si pripomeniem detstvo, veľa krát sme ho robili, lenže recept sa mi rokmi niekde stratil. Ďakujem zaň.
anna6
Práve tento recept prišiel dnes na rad, ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia