Koko-čoko rezy fotorecept
Foto: ancicka
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
200 g |
|
220 g |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
|
|
štipka |
|
Plnka kokosová: | |
200 g |
|
2 dl |
|
125 g (maslo) |
|
150 g |
|
Plnka čokoládová: | |
250 g (maslo) |
|
3 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
(na ozdobu) |
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si sneh so štipkou soli do tuha. Pridáme žĺtky a zašľaháme. Postupne pridáme aj olej počas šľahania. Múku si zmiešame s kakaom a kypriacim práškom a zľahla zamiešame do cesta.
-
2
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Upečieme.
-
3
Plnka čokoládová: Do misky si rozbijeme vajcia a pridáme cukor. Ešte kým nie je na pare, tak mixérom vyšľahame aspoň 3 minúty. Potom ju dáme na väčší hrniec, v ktorom vrie voda. Vody by malo byť dostatok, aby vydržala počas celého parenia. Šľaháme na najmenšom stupni mixérom. Celé šľaháme asi 10 - 12 minút. Krém musí byť hustý, tak ako keď šľaháme na studeno. Je to potom vydieť aj na stene misky, keď začne na stene misky cukornatieť. Hneď treba odstaviť. Takýto krém necháme výchladnuť, tak na letno.
-
4
Maslo si vyšľaháme,
-
5
vlejeme vyšľahané vajcia a zašľaháme.
-
6
Čokoládu si roztopíme a pridáme do masla + kakao a dobre vyšľaháme.
-
7
Kokosová plnka: Mlieko necháme zovrieť s cukrom a maslom za stáleho miešania, kým sa nerozpustia. Potom pridáme kokos a krátko spolu povaríme, asi 2 minúty.
-
8
S piškotového platu odoberieme papier, vrch jemne ponarezujeme a potrieme lekvárom.
-
9
Ešte teplú plnku rozotrieme na piškótový plát,
-
10
na to rozotieme čokoládovú plnku a ozdobíme čokoládou alebo čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
-
11
Pokrájame po stuhnutí na kocky.
Diskusia k receptu