Foto: huhulienka
Zdroj - web. Viem, že tu je určite podobný recept, ale aj tak pridám tento mnou vyskúšaný. Zároveň ho tu budem mať uložený pre Zobraziť celý popisZdroj - web. Viem, že tu je určite podobný recept, ale aj tak pridám tento mnou vyskúšaný. Zároveň ho tu budem mať uložený pre budúce použitie a možno aj inšpirujem práve niekoho z vás .... tak nech sa páči a príjemne mlsanie ......
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Heru, alebo iný margarín, prípadne maslo si rozpustíme v mikrovlnke, alebo na sporáku. Necháme trochu vychladnúť a postupne primiešame ostatné suroviny. / V pôvodnom recepte si autorka žĺtky vymiešala s cukrom osobitne, ale ja nie - to už nechám na vašom uvážení ako to urobíte. Mne sa nechcelo vyberať mixér a už vôbec nie miešať varechou /. Vypracujeme a vznikne nám cesto konzistenciou pripominajúce plastelínu. Na začiatku sa bude zdať, že sa rozpadá , ale potom sa to pekne spojí. / Skúste trošku z cesta ochutnať a podľa uváženia pridajte ešte cukor. Môj manžel sa sťažoval, že pre neho sú málo sladké. Mne boli sladké akurát. Nie sú presladené, ale samozrejme záleží aj na horkosti kakaa. /
-
2
Kúsky odtrhávame a robíme z nich guličky / veľkosť ako sklenené guličky na hranie - my sme ich volali dúhovky/. Kladieme na plech, vystlaný papierom na pečenie cca 2 - 3 cm od seba a potom roztlačíme vidličkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, približne 12 - 15 minút. Čas je orientačný, sledujte, každá rúra pečie inak. Ja som robila z dvojitej dávky, vyšli mi štyri takéto plechy - cca 200 kusov sušienok. Možno by vyšlo aj päť, ale ku koncu som už z "guličkovania" strácala trpezlivosť a guličky robila stále väčšie a väčšie.
-
3
Hneď po upečení majú byť ešte také trošku mäkké, ale po vychladnutí už budú naozaj také "sušienkové". V skutočnosti sú tmavšie ako na hlavnej fotke, blesk mi to nejako veľmi osvetlil. :-)
Podla mna podla pomeru surovin je to typicke linecke cesto, ale hnede.
@marienka44 - s tým zomletím kokosu na kavomlynčeku to je určite dobrý nápad ... nabudúce to vyskúšam aj ja ...