Kávový zákusok

Kofila rezy

Autor receptu: petmejd

12-16
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Vyšľahajte žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridajte múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. V samostatnej miske vyšľahajte bielky na tuhý sneh a jemne ich vmiešajte do cesta. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte približne 12–15 minút. Nechajte vychladnúť.
  2. Roztopte Kofila tyčinky vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Mascarpone zmiešajte s roztopenými tyčinkami, cukrom a vyšľahanou smotanou na jemný krém.
  3. Na vychladnuté cesto rovnomerne natrite krém.
  4. Roztopte čokoládu s maslom a nechajte mierne vychladnúť. Polevu nalejte na krém a rovnomerne rozotrite.
  5. Dezert dajte na niekoľko hodín do chladničky. Potom krájajte na rezy.